Termeni si conditii


 

Magazinul online www.cofetaria-narcisa.ro (denumit in continuare Site) este proprietatea SC COFETARIA NARCISA SRL, inregistrata in Ploiesti, Aleea Pentrochimistilor nr. 2A, bl. 59A, sc. A, parter, ap. 1, jud. Prahova, Reg.Com. J29/681/1991, CUI  RO1355443.

 

I. DEFINITII SI TERMENI

Site – magazinul online gazduit la adresa web www.cofetaria-narcisa.ro si subdomeniile acestuia.

Cofetaria Narcisa – denumirea comerciala a SC Cofetaria Narcisa SRL.

Vanzator – Cofetaria Narcisa

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site sau telefonic si efectueaza o Comanda.

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Cofetaria Narcisa sau in baza unui acord de utilizare existent intre Cofetaria Narcisa si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Favorite – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa isi creeze Liste cu produse pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii folosindu-se de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a produselor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge produse pe care doreste sa le achizitionezela momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care produse nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Cumparatorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a comenzii prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona produse de pe Site.

Produse – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, produse cu un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut – reprezinta: • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului.

Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui Produs sau Serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca Produsul sau Serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare Bun putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumparator asupra unui Bun sau Serviciu.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre produse sau Serviciile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Produse si Servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea “Cont/Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui produs si/sau Serviciu de catre Cofetaria Narcisa, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Plata cu cardul – serviciul de plata prestat de catre procesatorul de plati integrat in Site, pus la dispozitia Clientilor, Utilizatorilor si/sau Cumparatorilor prin intermediul Site-ului in vederea efectuarii unei plati cu cardul on-line.

 

II. DOCUMENTE CONTRACTUALE

1. Utilizarea magazinului online implica acceptarea politicii de confidentialitate.

2. Prin cumpararea unui produs din magazinul online, cumparatorul declara ca este de acord cu Termenii si conditiile.

1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, sms sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Comanda se considera acceptata doar dupa confirmare. Aceasta  se face electronic (e-mail), sms, sau telefonic.

3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor, si/sau Serviciilor, de a inlocui Produsele din Comanda sau de a amana/anula livrarea comenzii. Daca modifica cantitatea Produselor, si/sau Serviciilor, inlocuieste Produsele din Comanda sau amana/anuleaza livrarea comenzii va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si, dupa caz, va returna suma achitata.

4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator produselor din Comanda.

 

III. POLITICA DE VANZARE ONLINE

1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3. Cofetaria Narcisa poate publica pe Site informatii despre Produse si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Cofetaria Narcisa are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

4. Toate tarifele aferente produse si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

5. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

6. Toate informatiile folosite pentru descrierea produse si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

IV. COMANDA

1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea produsele dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

-neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

-invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Cofetaria Narcisa , in cazul platii online;

-datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

5. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost deteriorate sau neconforme.

6. In cazul in care un produs si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Produsului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

7. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Vanzator fata de orice Client/Cumparator in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de catre Companie de la acel Client/Cumparator.

 

V. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

1. Furnizarea de Produse care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;

2. Furnizarea de Produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.

 

V. MODALITATI DE PLATA, FACTURARE

1. Preturile Produselor si Serviciilor afisate pe site includ TVA conform legislatiei in vigoare.

2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda.

3. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura/bon fiscal pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

4. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Cofetaria Narcisa.

5. Modalitatile de plata acceptate sunt: plata online cu cardul, transfer bancar.

 

VI. LIVRARE si RETUR

1. Vanzatorul va asigura livrarea produselor. In perioadele aglomerate ( Weekend-uri si Sarbatorile de peste an) este foarte posibil sa apara intarzieri datorita numarului mare de comenzi.

2. Vanzatorul va efectua livrarea produselor si serviciilor numai pe teritoriul Romaniei – Ploiesti, zonele limitrofe (Prahova) dar si in alte judete(pentru alte judete se contacteaza numarul 0722.330.330).

3. Zona de livrare gratuita este limitata la orasul Ploiesti(exceptand zonele limitrofe).

4. Solicitam comanda minima si taxa de livrare pentru zonele din marginea Municipiului Ploiesti si zonele limitrofe (Prahova).

5. 50 lei este comanda minima in zona cu livrare gratuita. Pentru restul zonelor solicitam comanda minima mai mare si taxa de transport.

6. Taxa de transport nu este luata in considerare la valoarea comenzii minime. Comanda minima solicitata reprezinta valoarea finala dupa aplicarea eventualelor promotii sau reduceri.

7. Comenzile din lista „Livrare in aceeasi zi”, pot fi livrate in aceeasi zi doar daca au fost preluate inainte de ora 14:00. Livrarile se fac zilnic in intervalul orar 9:00-16:00.

8. Comenzile de produse Standard preluate dupa ora 14:00 pot fi onorate dupa aprox.24 ore.

9. Produsele din gama Speciale pot fi onorate in 48-72 ore, sau conform detaliilor din site.

10. Comenzile de Nunta sau Botez se preiau cu minim 10 zile inainte.

11. Produsele livrate nu se pot returna dupa plecarea curierului, avand in vedere natura produsului. Clientul are obligatia de a verifica produsele la primirea coletului. Totusi, daca exista neconcordante (daca nu corespund cerintelor), se pot returna produsele, imediat, curierului. In acest caz contravaloarea produselor va fi transmisa prin transferbancar in maxim 30 de zile.

Reclamatiile ulterioare nu se iau in considerare.

 

 

 

VII. CONFIDENTIALITATE

1. Cofetaria Narcisa va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Cofetaria Narcisa nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 

VIII. COMUNICARI COMERCIALE

1. Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

-prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator

-prin contactarea Vanzatorului, Clientul/Utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Cofetaria Narcisa sau prin contactarea Cofetaria Narcisa in acest sens.

2. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Produse si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea Cofetaria Narcisa.

 

IX. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Cofetaria Narcisa, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

2. Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Cofetaria Narcisa, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Cofetaria Narcisa asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Cofetaria Narcisa.

3. Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

4. Niciun Continut transmis catre Client, Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Cofetaria Narcisa si/sau al angajatului/prepusului Cofetaria Narcisa care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

X. RASPUNDERE

1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produse si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

2. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

4. Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

 

XI. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Te rog sa parcurgi Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

 

XII. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

 

XIII. FORTA MAJORA

1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

XIV. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.